Kostnadsfri offert
13 maj 2024

Vad ingår när man bokar flytthjälp?

När du befinner dig mitt i flyttkaoset kan det vara utmanande att ha en klar bild av vad som väntar när du bokar flytthjälp. Att helt förstå vad som ingår i flyttjänsten är viktigt för att se till att övergången till din nya bostad blir så problemfri och smidig som möjligt. Från att organisera lastbil och personal till tillhandahållande av specialiserade tjänster – låt oss ta en närmare titt på allt du kan förvänta dig när du bokar professionell flytthjälp.

Skräddarsydd flytthjälp efter dina behov

När du väljer att flytta med oss på Steg Logistic får du en omfattande service som täcker alla dina behov från start till mål. Vi erbjuder en smidig transport med lastbil från dörr till dörr, där vårt team av utbildad flyttpersonal finns för att underlätta tunga lyft och hanteringen av dina ägodelar. För att garantera att allt transporteras säkert och utan skador tillhandahåller vi även nödvändigt skyddsmaterial och en omfattande försäkring under hela flyttprocessen så att du kan känna dig helt trygg.

Vår standardtjänst inkluderar en lastbil med en kapacitet på 20 m³ och två erfarna flyttkillar för bärhjälp. Om du har ett större antal tunga föremål att flytta, är det av stor vikt att du meddelar oss i förväg eller skickar oss en lista över dina möbler och ägodelar, så att vi kan planera och bedöma om en 20 m³ lastbil är tillräcklig eller om en större lastbil behövs för att rymma allt.

Vi erbjuder en högkvalitativ packningshjälp där vi tar hand om dina ägodelar på bästa sätt för att se till att de är i toppskick när de når din nya plats.

Packningshjälp i din flytt

På Steg Logistic tar vi ett fullt ansvar för säkerheten hos dina ägodelar genom hela flyttprocessen. 

I vår packningstjänst inkluderar vi tillhandahållandet av allt nödvändigt packningsmaterial såsom flyttlådor, bubbelplast, wellpapp, silkespapper, tejp och andra förnödenheter. Vi hanterar alltid packningen med noggrannhet för att minimera eventuella risker för skador under transporten.

Flyttförsäkring och skyddsmaterial

Flyttförsäkring är en viktig del av flyttprocessen för att skydda dina ägodelar mot eventuella skador eller förluster under transporten. Vi erbjuder en omfattande försäkring med en total försäkringssumma på 2 580 000 SEK för att ge dig trygghet och säkerhet genom hela flyttprocessen. 

Oavsett om det är små repor eller mer allvarliga skador, så står vi för att täcka kostnaderna för att reparera eller ersätta dina ägodelar om något mot förmodan skulle gå fel. 

Anpassad flyttbilsstorlek baserat på ditt behov

Vi anpassar storleken på flyttbil efter dina specifika behov och ser inga hinder – bara möjligheter! 

Har du fler ägodelar än genomsnittet, är det viktigt att du förser oss med en lista över dina möbler och föremål i förväg. Detta möjliggör en noggrann bedömning av om en 20 m³ lastbil är tillräcklig eller om en större lastbil behövs för att säkerställa en smidig flytt. Många tror att de har bokat en standardlastbil, men den vanligaste storleken är faktiskt en lastbil från 18 till 20 m³. Om du önskar att boka en större lastbil är det viktigt att meddela oss i förväg eller inkludera detaljerad information i din “önskelista”, så att vi kan göra en korrekt uppskattning.

Vi flyttar ditt piano!

Att flytta ett piano kräver både erfarenhet och noggrannhet för att garantera att instrumentet transporteras säkert och utan skador. Vi erbjuder specialiserad flytthjälp för pianon, där våra flyttkillar tar hand om hela processen från start till mål. När du bokar flytthjälp med ett piano inkluderar vår tjänst professionell bärhjälp, specialiserad utrustning och tillräckligt med personal för att hantera pianots vikt och känsliga delar. Vi tar också hand om försäkring för att säkerställa att ditt piano är helt täckt under hela flyttprocessen, vilket ger dig extra lugn och trygghet.

Särskilda regler för kassaskåp och vapenskåp

För extra tunga och säkerhetsklassade föremål som kassaskåp och vapenskåp gäller särskilda regler och försiktighetsåtgärder. Vi tillhandahåller professionell bärhjälp och försäkring för att säkerställa att dessa föremål transporteras säkert.

Du vet väl att du kan få en kostnadsfri offert på mindre än två minuter via vår webb?

Flyttstädning 

När du bokar flytt med oss får du 20% rabatt på flyttstädning. Vid en flytt är det alltid viktigt att se till att bostaden är välstädad innan du lämnar den. Oavsett om det gäller en hyresrätt eller en bostadsrätt, krävs det att du uppfyller specifika städkrav för att få godkänt. Genom att boka flyttstädning med oss kan du vara säker på att din bostad lämnas i perfekt skick, och du får dessutom möjligheten att dra nytta av vår rabatt för att göra det till ett ännu mer förmånligt erbjudande.

Det finns olika uppfattningar om vad som ska ingå i en flyttstädning. Vi utför städning enligt Mäklarsamfundets städbeskrivning. Det kan vara bra att veta följande, men du kan alltid boka dessa som extratjänster:

 • Vi tar inte bort tavelkrokar och dekaler 
 • Tak tvättas ej 
 • Ej rengöring av väggar
 • Vi utför inte tomt- och trädgårdsarbeten 
 • Rutorna på en inglasad balkong ingår inte, det kostar extra. 
 • Ruta/fönster i trappa om det är oåtkomligt 
 • Garage/vindsförråd städas ej om inte detta är överenskommet i avtal – ursopning av garage gör vi däremot som en extra service för dig 
 • Vi kopplar ej ur armaturer, lampor, tvätt- och diskmaskiner mm 
 • Ej rengöring av diskmaskinens filter 
 • Vi rensar inte ditt avlopp om det skulle vara stopp i diskhon, eller i något annat handfat 
 • Fönster som ej går att öppna tvättas ej emellan, endast in- och utsida tvättas då
 • Trasiga fönster rengörs ej 
 • Vi rengör inte bakom varmvattenberedare 
 • Ugnsplåtar gör vi inte en grovrengöring på, endast sköljning och avtorkning 
 • Möbler som lämnats kvar till nya hyresgästen torkas ej av, om annat inte är överenskommet i förväg

Tilläggstjänster i din flytt 

Utöver grundläggande flytthjälp erbjuder vi också ett antal tilläggstjänster för att göra din flytt ännu enklare. Bokar du packning med oss ingår packningsmaterial och kartonger för att underlätta förberedelserna, dessutom erbjuder vi specialiserade tjänster som pianoflytt, där både bärhjälp och försäkring ingår.

Återvinning vid flytt

Ibland händer det att man stöter på saker som inte riktigt passar in eller behövs i den nya bostaden. No worries – vi kan ta hand om det åt dig och köra sakerna till en återvinningsstation. Vår återvinningstjänst inkluderar nämligen allt du behöver för en smidig hantering!

Rätt skönt att slippa åka till tippen va?

Låt oss packa, bära, transportera och flyttstäda

Är du ute efter bekvämlighet och högklassig service under din flytt? Välkommen till oss! 

⁠✔️ Erfaren personal⁠ – vi har professionell och erfaren personal som alltid gör sitt yttersta i varje moment.⁠

⁠✔️ Naturprodukter⁠ – vi använder enbart naturliga produkter i processen och har helt uteslutit skadliga kemikalier.⁠

⁠✔️ Kvalitetsgaranti⁠ – du som kund får alltid kvalitetsgaranti efter varje utförd tjänst⁠.⁠

Bor du i Norrköping, Linköping, Kalmar eller Göteborg – och behöver hjälp med din flytt?